Βιβλιοπαρουσίαση στο Χαλικούτι

Ο συνεταιρισμός για την αλληλέγγυα οικονομία “το Κιβώτιο” (Χαλικούτι και Μπεγίρι ) με χαρά υποδέχονται τον Ορέστη Βαρκαρόλη σε μια παρουσίαση του βιβλίου του ” Δημιουργικές αντιστάσεις και Αντεξουσία” την Πέμπτη 12  Δεκεμβρίου στις 18:οο στο χώρο του καφενείου.

 Δημιουργικές Αντιστάσεις, Αλληλέγγυα Οικονομία, Αυτοδιαχείριση, Αντεξουσία… 

Το βιβλίο προσεγγίζει τη θεωρητική διάσταση αυτών των εννοιών, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια συλλογή βιωμάτων και προβληματισμών που προέκυψαν μέσω της συμμετοχής του συγγραφέα στον Συνεταιρισμό για το Εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο «Ο Σπόρος», τη Συνεργατική Τροφίμων «Το Καλάθι» και την Κολεκτίβα Εργασίας «Το παγκάκι». 
Οι εμπορευματικές σχέσεις παράγουν έναν κόσμο απατηλών αναπαραστάσεων, όπου το θέαμα παίρνει τη θέση της πραγματικότητας. Οι καταπιεστικές κοινωνικές σχέσεις αποκρύπτονται, όπως και η προοπτική μιας ριζικά διαφορετικής κοινωνίας, βασισμένης στη συλλογική αυτοδιαχείριση και αυτοδιεύθυνση. Στον αντίποδα, οι δημιουργικές αντιστάσεις αποτελούν συλλογικές καταστάσεις επανοικειοποίησης της ζωής στο σήμερα με όρους αλληλεγγύης”. 
 

Download (PDF, Unknown)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *