Συνδιοργάνωση συνετ. Καλούμπα και Χαλικούτι της βιβλιοπαρουσίασης του “Απελευθερώνοντας τη Ζωή, η Γυναικεία Επανάσταση. ” του Αμπ. Οτσαλάν.

“Καθώς ο αγώνας για την ελευθερία των γυναικών κατευθύνεται προς την πολιτική σφαίρα, πρέπει αυτές να γνωρίζουν ότι αυτή η πτυχή της πάλης είναι και η πιο δύσκολη. Αν δεν υπάρξει πολιτική νίκη, κανένα άλλο επίτευγμα δεν θα είναι μόνιμο. Και, όταν μιλώ για πολιτική επιτυχία, δεν αναφέρομαι στην οργάνωση κάποιου κινήματος για τη θέση της γυναίκας μέσα στο κράτος. Αντιθέτως, μιλώ για πάλη ενάντια στις κρατικές και ιεραρχικές δομές, για τη δημιουργία πολιτικών σχημάτων με στόχο μια κοινωνία δημοκρατική, οικολογική, που να σεβεται την ισότητα των φύλων και να μην περιστρέφεται γύρω από το κράτος. Επειδή η ιεραρχία και ο κρατισμός δεν συμβαδίζουν με τη γυναικεία φύση, ένα κίνημα για την ελευθερία των γυναικών πρέπει να αγωνίζεται για αντί-ιεραρχικά και μη κρατικά πολιτικά σχήματα.”

Την Κυριακή 8/7 στις 20:30 στον πεζόδρομο της Φορτέτζα, οι εργαζόμενες/οι των συνεταιρισμών Κιβώτιο και Τζεπέτο, φιλοξενούν τις ανεξάρτητες εκδόσεις Στάστει Εκπίπτοντες στην βιβλιοπαρουσίαση του ” Απελευθερώνοντας τη Ζωή, η Γυναικεία Επανάσταση. ” του Αμπ. Οτσαλάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *